DIDAKTIK je brand u vlasništvu tvrtke KB DIDAKTIK d.o.o. iz Livna

Prodavatelj je KB DIDAKTIK d.o.o. , Srebrenička 11, 8010 Livno, a kupac je osoba koja naručuje proizvode ponuđene na stranici te izvršava plaćanje internet bankarstvom (e-bankingom), općom uplatnicom (virmanom), pouzećem (plaćanje prilikom preuzimanja) ili kreditnim i debitnim karticama naručivanjem bilo kojeg artikla sa web shopa www.https://didaktikkids.com. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Smatra se da ste upoznati i suglasni s ovim općim uvjetima, u suprotnom KB DIDAKTIK d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti.

Jezik
Jezik komunikacije na https://didaktikkids.com/ je hrvatski književni jezik.

Zemlje u koje vršimo dostavu
Didaktik svoje proizvode prodaje na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Uskoro će dostava biti moguća i u ostalim zemljama Europske Unije.

Narudžba putem web trgovine:
Kupac naručuje proizvod ili proizvode na način da popuni narudžbu u za to predviđenim obrascima – označavanjem određenog proizvoda, te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere način plaćanja, potvrdi ga, te pošalje narudžbu.
Time završava proces narudžbe nakon čega će prodavatelj, ovisno o odabiru plaćanja, nakon potvrde o uplati, provesti narudžbu, te poslati paket na dostavu.
Cijene proizvoda uključuju PDV te su izražene u bosansko-hercegovačkoj nacionalnoj valuti – konvertibilna marka (KM).
Troškovi dostave nisu uračunati u cijenu proizvoda, osim ako narudžba prelazi 200,00 KM kada trošak dostave snosi prodavatelj.

Plaćanje
Naručeni proizvodi se mogu platiti internet bankarstvom (e-banking), općom uplatnicom (virmanom), prilikom preuzimanja robe dostavnoj službi koja je robu dostavila kupcu (pouzećem).

Plaćanje općom uplatnicom/virmanom/internet bankarstvom
Ako izaberete ovaj načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe.

Rok plaćanja je 3 dana. Nakon toga naručena roba nije više rezervirana za Vas.
Kada uplata bude evidentirana na našem računu, Vaši proizvodi ce u dogovorenom roku bit će poslani.

Uplate se vrše na žiro račun 1610000245570061, Raiffeisen bank dd

Plaćanje pouzećem – plaćanje dostavljaču prilikom preuzimanja
Plaćanje pouzećem omogućuje Vam da iznos narudžbe podmirite gotovinom prilikom dostave na navedenu adresu. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču.

Isporuka
Dostavu na području Hrvatske i ostatka EU obavlja naš partner GLS General Logistics Systems Croatia d.d.
Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Rok isporuke
Rok isporuke za Hrvatsku oko 30 radnih dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici), a za Bosnu i Hercegovinu 7- 10 dana.

Trošak dostave
Cijena dostave za Bosnu i Hercegovinu iznosi 8,00 KM, a za Republiku Hrvatsku 6,00 eura. 

Za iznose preko 200,00 KM dostava je besplatna kao i za iznose iznad 100,00 eura.

Reklamacije i povrat kupljenih artikala

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda koji se nalaze na web stranicama brenda Didaktik.

Slika koja ilustrira proizvod na internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda (nijanse boje, postavke monitora…).

Prema Zakonu o zaštiti potrošača u slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti (o svom trošku) u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Takvu robu potrebno je poslati na adresu:
Za RH : Jabuka 63A, 21240 Trilj.
Za BiH: Srebrenička 11, Livno 80101

Povrat robe i napisanim razlogom povrata (ne odgovaramo za krivo naručenu robu).

Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa, te pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku možete koristiti u sljedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena,
isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine Didaktik,
isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.
U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Rok priznavanja reklamacije bilo koje vrste je 120 dana ili 4 mjeseca. 

Zaštita i korištenje osobnih podataka
KB DIDAKTIK d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Bosne i Hercegovine.
KB DIDAKTIK d.o.o. će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima.
KB DIDAKTIK d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora načina upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Didaktik-a odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranica https://didaktikkids.com/, sadrži određene poveznice na druge web stranice koje nisu u vezi sa KB DIDAKTIK d.o.o.. KB DIDAKTIK d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na tim web stranicama, te potičemo korisnike da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja i koristi njihove osobne podatke.

Promjene uvjeta
KB DIDAKTIK d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranicama te zadržava pravo na izmjenu ovih Općih uvjeta.

NAPOMENA!

Svi sadržaji objavljeni na https://didaktikkids.com/ vlasništvo su KB DIDAKTIK d.o.o., te njihova neovlaštena upotreba nije dopuštena.

Proizvodi označeni etiketom “Didaktik” dizajnirani su i napravljeni kao originali i sa vlastitih skica, šablona i i uzoraka te je svako kopiranje strogo zabranjeno.

Dostava u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj
Dostavu na području Bosne i Hercegovine vrši HP Brza pošta Mostar, a za područje Hrvatske vrši GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o. dostavna služba.
Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Rok isporuke
Rok isporuke je otprilike 7- 10 radnih dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici) za Bosnu i Hercegovinu,
a za Republiku Hrvatsku 15 – 20 dana.
O roku dostave bit ćete obaviješteni porukom ili mailom prilikom obrade narudžbe.
U slučaju nepredviđene situacije, rok dostave može se produljiti, ali o tome ćete biti naknadno obaviješteni (mailom ili telefonski).

Trošak dostave
Trošak dostave za Bosnu i Hercegovinu iznosi 8 KM, ako narudžba prelazi 200,00 KM trošak dostave snosi prodavatelj.

Trošak dostave iznosi 6,00 eura na području Hrvatske, a ako narudžba prelazi 100,00 eura trošak dostave snosi prodavatelj.